Onze werkwijze

De Buurtfrees is geen professionele machinefabriek. Dit heeft voor- en nadelen.

Zo verzenden wij bijvoorbeeld geen werkstukken. <hier nog wat over persoonlijke aandacht, lokaal, eerlijk, etc>

1. Materiaal

Je neemt zelf je eigen materiaal mee. Twijfel je erover of je materiaal geschikt is om te frezen? Neem dan contact met ons op. 

2. Tekeningen

Bij voorkeur ontvangen we een tekening in Autodesk Fusion. Dit is een veel gebruikt programma om 3D tekeningen en ontwerpen mee te maken. Een gratis versie is hier te downloaden.

Voorafgaand aan de freesklus maken we een afspraak op onze fab-hub. We lopen dan samen door de tekening heen, en controleren deze op fouten of ‘onfreesbare’ stukken. Zo kun je direct aanpassingen aan je ontwerp maken.

Heb je geen tekening in Autodesk Fusion, dan kun je ook een schets op papier meenemen. Samen maken we een tekening in Autodesk Fusion op basis van je schets.

3. Frezen

Als de tijd het toelaat (in verband met geluidsoverlast frezen we niet na 22:00 ‘s avonds), kunnen we gelijk na het tekenen beginnen met frezen. Je kunt dan direct je werkstuk mee naar huis nemen.

Mocht het niet uitkomen om direct na het tekenen te beginnen met frezen, dan maken we een afspraak wanneer je je werkstuk kunt komen ophalen.