Over ons

Heb je net als veel andere mensen ideeën over zelfbouw design-meubels, kunstwerken of andere projecten? Maar zie je op tegen het tijdrovende zagen, boren en schuren? Heb je er toen wel eens aan gedacht dat een CNC-frees een hele handige tool is om je ideeën in realiteit om te zetten? Maar zie je op tegen de hoge kosten en complexiteit van een CNC-frees? Of ben je geschrokken van de tarieven die professionele CNC-bedrijven in rekening brengen?

Frees dan niet langer! Uw freselijke buurman is hier!

Sinds 1 juli 2017 is onze vestiging van De Buurtfrees in Diemen geopend!

In het afgelopen jaar hebben wij zelf een CNC-frees gebouwd. Elke keer verbazen we ons weer over de mogelijkheden van de machine. We vinden het zonde als de frees ‘stil staat’, en zouden <blabla over hipster-deel-economy> …

Onze frees

We beschikken over een computergestuurde CNC-frees met een werkbereik van 115 x 62 cm.

Deze frees is geschikt voor de volgende materialen:

  • Alle houtsoorten (zoals multiplex, MDF, hardhout)
  • Aluminium
  • Schuim (voor het maken van mallen)

Helaas kunnen wij geen staal en kunststoffen met een laag smeltpunt frezen (zoals perspex).

Onze werkwijze

De Buurtfrees is geen professionele machinefabriek. Dit heeft voor- en nadelen.

Zo verzenden wij bijvoorbeeld geen werkstukken. <hier nog wat over persoonlijke aandacht, lokaal, eerlijk, etc>

1. Materiaal

Je neemt zelf je eigen materiaal mee. Twijfel je erover of je materiaal geschikt is om te frezen? Neem dan contact met ons op. 

2. Tekeningen

Bij voorkeur ontvangen we een tekening in Autodesk Fusion. Dit is een veel gebruikt programma om 3D tekeningen en ontwerpen mee te maken. Een gratis versie is hier te downloaden.

Voorafgaand aan de freesklus maken we een afspraak op onze fab-hub. We lopen dan samen door de tekening heen, en controleren deze op fouten of ‘onfreesbare’ stukken. Zo kun je direct aanpassingen aan je ontwerp maken.

Heb je geen tekening in Autodesk Fusion, dan kun je ook een schets op papier meenemen. Samen maken we een tekening in Autodesk Fusion op basis van je schets.

3. Frezen

Als de tijd het toelaat (in verband met geluidsoverlast frezen we niet na 22:00 ‘s avonds), kunnen we gelijk na het tekenen beginnen met frezen. Je kunt dan direct je werkstuk mee naar huis nemen.

Mocht het niet uitkomen om direct na het tekenen te beginnen met frezen, dan maken we een afspraak wanneer je je werkstuk kunt komen ophalen.